مغز گردو

گردوی تویسرکان ( اطلاعات فوق العاده راجب تویسرکان )

گردوی تویسرکان

گردوی تویسرکان

تویسرکان شهری در استان همدان و مرکز شهرستان تویسرکان در ایران است.

تویسرکان در حدود 100 کیلومتری جنوب همدان و در غرب ایران قرار دارد. اما در گذشته رود آور نامیده می شد. این روستا در حمله مغول ها ویران شد و مردم آن به روستای تویسرکان که پس از آن به دلیل نزدیکی به سرکان (شهری در شمال غربی تویسرکان) به نام تویسرکان نامیده شد، گریختند.

 

 

 

تپه‌های باستانی باباکمال، رودلار، شهرستانه، بقایای یک شهر ساسانی در ولاشجرد، گنبد سلجوقی به نام حبقوق پیامبر، بنای دوره صفوی مدرسه شیخ علی‌خانی و بازار سرپوشیده دوره قاجار، همگی گویای پیشینه تاریخی تویسرکان هستند. . تویسرکان به دلیل داشتن درختان گردو با کیفیت در ایران و جهان شناخته شده است. هوای آن در تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است، این شهر در تسلیم کوه های زاگرس با چشم اندازها و مناظر عالی است.

 

 

 

تویسرکان ملقب به شهر گردو ایران در حالی میزبان جشنواره گردو است که کشاورزانش پایان فصل گردوچینی را جشن می گیرند.

به گزارش CHTN، این شهر که در غرب استان همدان واقع شده است، جشنواره منبت کاری را نیز برگزار می کند که صنعتگران محلی محصولات خود را به بازدیدکنندگان داخلی و خارجی معرفی می کنند.

علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمدناصر نیکبخت استاندار همدان به همراه تنی چند از مسئولان صبح دوشنبه این جشنواره را افتتاح کردند.

بازار گردو تویسرکان

 

 

گردوکاری در تویسرکان سابقه بسیار قدیمی دارد که درختان گردو با قدمت 700 سال وجود دارد. گردو تویسرکان در حال حاضر برند شده است و امروزه 5500 هکتار باغ با عملکرد سالانه حدود 70000 تن وجود دارد.

اولین مرکز تحقیقات گردو ایران حدود بیست سال پیش در تویسرکان راه اندازی شد. این مرکز به کشاورزان سراسر کشور پاسخ می دهد.

فراوانی چوب گردو در این منطقه زمینه را برای صنعت منبت کاری به خوبی توسعه داده است که شهرت جهانی پیدا کرده است.

 

 

 

 

این مطالعه به منظور جلب نظر تولیدکنندگان گردو در مورد موانع مؤثر بر موفقیت تولیدکنندگان در تأسیس تعاونی‌های تولیدی محصولات باغی در شهرستان تویسرکان انجام شد. نمونه ای متشکل از 234 تولیدکننده گردو با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به صورت تصادفی انتخاب شدند. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی- همبستگی استفاده شده است که از طریق پرسشنامه اجرا شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی صوری و محتوایی استفاده شد. پایایی ابزار 94/0 برآورد شد.

 

 

 

بر اساس تحلیل عاملی، موانع ایجاد و توسعه تعاونی های تولید گردو در هفت گروه طبقه بندی شدند که 799/65 درصد از کل واریانس متغیرهای تحقیق را تبیین کردند. همچنین نتایج نشان داد که کمبود زیرساخت های فرهنگی، دانش ناکافی و نظرات نادرست تولیدکنندگان و مدیران، قوانین ناکافی و آسیب پذیری و موانع زیرساختی به ترتیب بیشترین تأثیر را در ایجاد و توسعه تعاونی های تولید گردو داشته اند.

 

 

 

خلاصه:
با توجه به اهمیت تولید گردو در استان همدان، این تحقیق به منظور بررسی مسائل حاشیه ای بازاریابی و کارایی بازار گردو در شهرستان تویسرکان انجام شده است. در این راستا خرده فروشان، عمده فروشان، کل حاشیه، سهم عوامل بازاریابی، ضریب هزینه بازاریابی و کارایی برای بازار تولید گردو محاسبه می شود. گردآوری اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه و تکمیل 90 پرسشنامه به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی تصادفی در سطح تولیدکننده، عمده‌فروش و خرده‌فروش در سال 1392 انجام شده است.

 

 

 

در هر کیلوگرم سهم خرده‌فروش، عمده‌فروش و تولیدکننده به ترتیب 17.3، 10.7 و 72 درصد بود. ناکارآمدی فنی بسیار بیشتر از ناکارآمدی prie و ناکارآمدی کل 36.9 درصد بود. نتایج نشان می‌دهد که قیمت‌های خرده‌فروشی و عمده‌فروشی تأثیر مثبت و معناداری بر حاشیه بازاریابی دارند. با این حال، اثرات ارزش محصول، هزینه بازاریابی و تولید بر حاشیه بازاریابی تایید نشده است. در پایان با توجه به اهداف تحقیق، مفاهیم سیاستی مناسب ارائه شده است.

 

 

در تویسرکان علاوه بر گردو، بادام، سماق، آلو و سیب فراوان و مرغوب موجود است. اگر به خرید سوغاتی، صنایع دستی و گردش در طبیعت فارغ از آن علاقه دارید، به تویسرکان سفر کنید و از آن لذت ببرید. اینجا بزرگترین انبار گردو در جهان است. اینجا بهشت غرب ایران است.

 

اینستاگرام آقای گردو 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *