گردو و سلامت بدن

در این مقاله با خواص گردو آشنا شوید

خواص گردو

گردو یکی از مهمترین محصولات صادراتی ایران است. شاید اسم گردو در جهان با اسم ایران عجین شده باشد. خوردن گردو به دلیل داشتن خواص مختلف برای تمام اعضای بدن بسیار مفید است. بسیاری از پژوهشگران و متخصصان همواره توصیه می کنند که روزانه مقداری گردو را حتماً در برنامۀ غذایی روزانۀ خود بگنجانید. البته در مورد مقدار آن اختلاف نظر وجود دارد. اما حرف کلی آن است که هر روز گردو بخورید. امروز در آقای گردو خواص گردو را به صورت کلی مرور خواهیم کرد. اما در مقالات آتی خواص آن برای اعضای مختلف بدن را شرح خواهیم داد.

در این مقاله ابتدا توضیح مختصری در مورد گردو دادیم. در ادامه مهمترین خواص گردو برای بدن را نام برده و در مورد هر یک توضیحی می دهیم. البته سخن گفتن از خواص مختلف گردو در گنجایش یک مقاله نیست. در مقالات آتی این خواص را به صورت جزئی بررسی می کنیم. پس از خواندن مقاله نظرها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

خواص گردو

همان طور که گفتیم، گردو خواص زیادی دارد و برای رشد اعضای مختلف بدن مفید است. گردو برای هر یک از قسمتهای بدن از موی سر گرفته تا مغز و پوست و ناخن و … مفید است. در ادامه با ما باشید تا آنها را به صورت مختصر بررسی کنیم.

 

 

خواص گردو

خواص گردو

 

خواص گردو برای مو

گردو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و امگا 3 ایمنی مناسبی در برابر رادیکال های آزاد در مو ایجاد می کند. ویتامینها و مواد معدنی موجود در گردو مانند ویتامین E، بیوتین، منیزیم و روی به تغذیه و حفظ سلامت موها کمک می کند. ویتامین E ریشۀ مو را تقویت کرده و باعث افزایش لطافت و رطوبت مو می شود.

گردو و سلامت دستگاه گوارش

دستگاه گوارش بدن باکتریهای مفیدی دارد که برای سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی بدن مفید است. گردو حاوی فیبرهای غذایی قابل تحلیل و آنتی اکسیدانهای قوی است که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می دهند. علاوه بر این، گردو خاصیت ضد التهابی دارد. این خاصیت به کاهش التهابات دستگاه گوارش و کاهش عوارضی مانند عفونت‌ها و قرمزی‌های معده و روده کمک می کند.

آنتی اکسیدان گردو هم به پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو در دستگاه گوارش کمک کرده و از سلولهای آن محافظت می کند.

کمک به کاهش استرس

یکی از خواص گردو این است که به کاهش استرس کمک می کند. گردو حاوی ملانین است. ملانین انسان را به خوابیدن تحریک و در نتیجه چرخه های خواب را تنظیم می کند. کم بودن مقدار امگا 3 در بدن موجب کج خلقی، عصبانیت و بیش فعالی شود. بدیهی است که با خوردن گردو این کمبود امگا 3 جبران شده و از این موارد جلوگیری می شود. مصرف گردو برای بهبود کسانی که از استرس پس از سانحه رنج می برند، مفید است.

افزودن گردو به رژیم غذایی کودکان نیز به بهبود سطح اسیدهای چرب در آنها کمک می کند.

گردو و فواید آن برای پوست

وجود موادی مانند آنتی اکسیدانها، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب مفید در گردو به نگهداری و سلامت پوست بدن کمک می کند. ویتامین E موجود در گردو باعث تغذیه و رطوبت پوست شده و به لطافت و جوانی آن کمک می کند.

از خواص گردو برای پوست هم می توانیم به این مورد اشاره کنیم که مصرف منظم آن می تواند به کاهش علائم پیری مانند چین و چروک پوست کمک کند. برای بهره بردن از این خواص آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. علاوه بر این، می توانید روغن گردو هم استفاده کنید. گردو مانند یک لایه بردار طبیعی عمل کرده و پوست را جوان و شاداب نگه می دارد.

خواص گردو برای کاهش پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. این بیماری بیشتر در سنین بالا رخ می دهد و با داشتن یک برنامۀ غذایی مفید و مقوی می توان از آن پیشگیری کرد. یکی از مواد غذایی که می تواند به آن کمک کند گردو است.

گردو منبع غنی از مس است. وجود مس برای بدن بسیار ضروری است. به طوری که کمبود مس در بدن باعث کاهش غلظت مواد معدنی در استخوان شده و در نتیجه خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد.

علاوه بر این، گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است که همراه با کلسیم و مس در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان تأثیر دارد. منیزیم برای تشکیل استخوان ضروری است.

 

 

گردوی تازه

کمک به کاهش چربی خون

خوردن گردو به کاهش چربی خون کمک می کند. علاوه بر این، به دلیل کاهش کلسترول بد خود (LDL)، افزایش کلسترول خوب خون (HDL)، کاهش التهابات، بهبود عملکرد رگهای خونی با کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگهای خونی باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی می شود.

حفظ تعادل مواد چرب خون نیز ار دیگر خواص گردو است. این امر به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گردو است.

کمک به بهبود عملکرد مغز

اگر به مغز گردو دقت کنید، متوجه خواهید شد که به مغز انسان شباهت زیادی دارد. در کنار این شباهت، برای مغز هم فواید زیادی دارد. مصرف گردو می تواند افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را تا حد زیادی کاهش دهد. اسیدهای چرب امگا 3 سلولهای عصبی را حفظ و تقویت کرده و از عملکرد مغز پشتیبانی می کنند.

آنتی اکسیدانها نیز در مقابل آسیبهای اکسیداتیو و استرس محافظت می کنند و به بهبود حافظه و تمرکز کمک می کنند. با مصرف منظم گردو می توانید به ارتقای حافظم، تمرکز و کارایی مغز خود کمک کنید.

خواص گردو در پیشگیری از ابتلا به سرطان

گردو جزء مواد غذایی است که به کاهش ابتلا به سرطان کمک می کند. مصرف مرتب گردو و سایز مغزها به کاهش ابتلا به سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ کمک می کند. در آزمایشی که بر روی حیوانات اجرا شد، مشخص شده است که گردو از بروز سرطانهای سینه، پروستات، روده بزرگ و کلیه جلوگیری می کند.

آنتی اکسیدانهای موجود در گردو فرایندهای سرطانی را کاهش داده و جلوی رشد غیرطبیعی سلولها را می گیرند. اسیدهای چرب امگا 3 نیز به کاهش التهابها و کاهش رشد سلولهای سرطانی کمک می کنند.

 

 

مغز گردو

حفظ سلامت روده و جلوگیری از یبوست

یکی دیگر از خواص گردو حفظ سلامت روده و جلوگیری از ابتلا به یبوست هم مفید است. مصرف منظم گردو به بهبود و تقویت روده ها کمک کرده و در محیط آن تعادل ایجاد می کند. این مزیت به دلیل وجود ترکیباتی مانند فیبر، پروبیوتیک و فنولیک در گردو است. فیبر موجود در گردو باعث افزایش حجم مدفوع و ارتقای حرکت روده‌ها می شود. این امر باعث بهبود عملکرد روده ‌ها و جلوگیری از یبوست می‌شود و به حفظ روانی و سلامت روده کمک کنند.

گردو حاوی پروبیوتیک است. پروبیوتیک‌ موجود در گردو باعث حفظ تعادل میکروبیوم روده‌ ها می شوند. میکروبیوم مجموعه‌ ای از میکروارگانیسم‌ها است که در روده ‌ها زندگی می‌ کنند و به بهبود عملکرد صحیح روده ‌ها و هضم و جذب مواد غذایی کمک می کنند. پروبیوتیکهای موجود گردو  به تعادل و تنوع این میکروارگانیسم‌ها کمک کرده و موجب بهبود عملکرد روده‌ها می شوند.

فنولیک‌ها نیز یکی از مواد موجود در گردو هستند و خواص ضد التهابی و ضد اکسیدانی دارند. این ترکیبات به حفظ سلامت روده‌ها و کاهش التهاب‌ها کمک می کنند.

نتیجه گیری

همانطور که توضیح دادیم، گردو خواص فراوانی دارد. معرفی و توضیح خواص کامل گردو در یک مقاله نمی گنجد و در مورد آن می توان مطالب زیادی نوشت.

در این مقالۀ آقای گردو ابتدا مختصری در مورد خود گردو توضیح دادیم. در بخش بعدی مقاله برخی از مهمترین خواص گردو را نام بردیم و در مورد هر یک توضیح مختصری دادیم. بدیهی است که اینها تمام خواص این محصول مهم نیستند. اگر بخواهیم خواص و مزایای کامل آن را توضیح دهیم، به چندین مقاله نیاز است که در هر یک از آنها یکی از خواص را به طور کامل بررسی کنیم.

در مقالات آتی منتظر این مقالات ما باشید که خواص گردو را برای اعضای مختلف بدن به طور مفصل شرح خواهیم داد. در پایان اگر در مورد این مقاله نظر یا پیشنهادی دارید در انتهای صفحه برایمان بنویسید. این مقاله را برای سایرین هم ارسال کنید تا با این محصول پر فایده بیشتر آشنا شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *