عسل

از کجا عسل بخریم؟ ( توجه توجه !!! )

از کجا عسل بخریم

از کجا عسل بخریم؟

عسل به‌عنوان یک ماده غذایی طبیعی و پرخاصیت، همواره در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. اما با توجه به تنوع زیاد عسل‌های موجود در بازار و وجود نمونه‌های تقلبی، انتخاب عسل باکیفیت می‌تواند چالشی باشد. در این مقاله از سایت آقای گردو به نکاتی درباره خرید عسل و منابع معتبر برای تهیه آن اشاره می‌کنیم.

 از کی خرید عسل بخریم؟

 

زنبورداران محلی

یکی از بهترین گزینه‌ها برای خرید عسل، تهیه آن از زنبورداران محلی است. زنبورداران کوچک معمولاً محصولاتی با کیفیت بالا و به‌صورت خام عرضه می‌کنند که خواص طبیعی عسل حفظ می‌شود. خرید مستقیم از زنبوردار علاوه بر اطمینان از کیفیت، حمایت از تولیدکنندگان محلی نیز به‌شمار می‌آید.

فروشگاه‌های تخصصی و آنلاین معتبر

فروشگاه‌های تخصصی که به فروش محصولات طبیعی می‌پردازند، مکان مناسبی برای خرید عسل هستند. همچنین بسیاری از وب‌سایت‌های معتبر مانند “کشمون” که به‌صورت آنلاین فعالیت می‌کنند، با حذف واسطه‌ها عسل مستقیم از زنبوردار را به دست مصرف‌کننده می‌رسانند. این فروشگاه‌ها معمولاً کیفیت محصولات را تضمین کرده و برگه‌های آزمایشگاه برای اطمینان از خلوص عسل ارائه می‌دهند.

خرید انواع عسل خام

عسل‌های طبیعی به دلیل تنوع گیاهانی که زنبورها از شهد آن‌ها تغذیه می‌کنند، به انواع مختلفی دارد. نام‌گذاری عسل‌ها معمولاً بر اساس گیاهی است که زنبورها بیشتر از آن تغذیه کرده‌اند. برای مثال، “عسل کنار” نشان‌دهنده عسلی است که بیشتر شهد آن از گل‌های کنار گرفته شده، یا “عسل خارشتر” به عسلی گفته می‌شود که زنبورها بیشتر از گل‌های خارشتر تغذیه کرده‌اند. همچنین اگر زنبور از گل‌های مختلف تغذیه کرده باشد، عسلی با نام‌هایی مثل “چهل‌گیاه” یا “بهاره” نام‌گذاری می‌شود.

در خرید عسل‌هایی که به نام کوه یا دشت شناخته می‌شوند، محل استقرار کندوها اهمیت دارد؛ یعنی زنبورها از شهد گل‌های موجود در کوهستان یا دشت تغذیه کرده‌اند. در این نوع عسل‌ها معمولاً توضیح داده می‌شود که تغذیه زنبورها بیشتر از چه گیاه یا گیاهانی بوده است.

ویژگی‌های عسل اصل و باکیفیت

در هنگام خرید عسل اصل و با کیفیت، باید به چند نکته توجه کرد. رنگ عسل رابطه مستقیمی با طعم و عطر آن دارد؛ عسل‌های روشن معمولاً طعمی ملایم‌تر دارند و عسل‌های تیره، طعمی قوی‌تر. رنگ عسل به منطقه تولید و نوع گل‌هایی که زنبورها از آن‌ها تغذیه کرده‌اند، بستگی دارد. همچنین غلظت عسل‌ها متفاوت است، اما این موارد نمی‌توانند به‌طور قطعی نشان‌دهنده اصل بودن عسل باشند.

برای اطمینان از اصل بودن عسل، بهترین راه بررسی‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های معتبر است که در آن، فعالیت زنبوردار نیز تحت نظارت قرار می‌گیرد

 

از کجا عسل بخریم؟

 

رس بستن عسل

یکی از باورهای رایج این است که عسلی که شکرک می‌زند، اصل نیست. اما باید توجه داشت که حتی عسل طبیعی نیز ممکن است شکرک بزند که به آن “رس بستن” می‌گویند. رس بستن عسل به عواملی چون وجود گرده گل، تکه‌های موم، میزان رطوبت، گلوکز و سایر قندهای موجود در عسل بستگی دارد. زمان رس بستن در عسل‌های مختلف متفاوت است و ممکن است از چند روز تا چند سال پس از برداشت رخ دهد. بنابراین، رس بستن عسل نشان‌دهنده تازه یا کهنه بودن آن نیست و بیشتر به نوع عسل مرتبط است.

قیمت عسل طبیعی:

در سایت آقای گردو ، قیمت عسل به گونه‌ای تعیین شده که با حذف واسطه‌ها و خرید مستقیم از زنبوردار، درآمد بیشتری نصیب زنبوردار می‌شود. با این حال، قیمت نهایی محصول تفاوت زیادی با سایر رقبا ندارد. بنابراین با “خرید عسل” از ما، هم زنبوردار از درآمد بالاتری برخوردار می‌شوند و هم شما محصول باکیفیت‌تری دریافت می‌کنید . این باعث ایجاد انگیزه در در این گروه خواهد شد.

نکات مهم هنگام خرید عسل

خرید عسل طبیعی ممکن است کار ساده‌ای به نظر نرسد، اما با رعایت چند نکته می‌توانید انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه، به نکات مهمی که باید هنگام خرید عسل توجه کنید اشاره می‌کنیم:

    1. خرید عسل خام و طبیعی:

      همیشه به دنبال عسلی باشید که به‌صورت خام و بدون حرارت عرضه می‌شود. بهتر است عسل را از زنبورداران یا فروشندگان معتبر تهیه کنید. عسل‌های شرکتی معمولاً حرارت دیده و پاستوریزه می‌شوند که باعث از بین رفتن بسیاری از خواص آن‌ها می‌شود.

    2. درخواست برگه آزمایش:

      چه از زنبوردار خرید می‌کنید و چه از یک فروشگاه، حتماً درخواست برگه آزمایش کنید تا از کیفیت و طبیعی بودن عسل مطمئن شوید. در صورت امکان، می‌توانید خودتان عسل را برای آزمایش به یک آزمایشگاه معتبر ارسال کنید. هرچند انجام آزمایش برای مصرف‌کننده نهایی معمولاً هزینه‌بر است.

    3. خرید عسل همراه با موم:

      خرید عسل از کندو و با موم به ‌تنهایی نشان‌دهنده کیفیت نیست. بسیاری از عسل‌های تولید شده در کشور از نوع تغذیه‌ای هستند؛ یعنی زنبورها با تغذیه مصنوعی عسل تولید کرده‌اند، که این موضوع کیفیت محصول را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

    4. عطر، طعم و رنگ عسل:

      رنگ، بو و طعم عسل به‌خودی خود نمی‌تواند معیار دقیقی برای تشخیص کیفیت باشد. این خصوصیات بستگی به پوشش گیاهی منطقه دارد و عسل‌های مختلف می‌توانند تنوع زیادی از نظر رنگ و طعم داشته باشند.

    5. شکرک زدن عسل:

      شکرک زدن یا رس بستن عسل یک پدیده طبیعی است که می‌تواند هم در عسل‌های طبیعی و هم تغذیه‌ای رخ دهد. بنابراین، شکرک زدن نباید به عنوان معیاری برای تشخیص طبیعی یا غیرطبیعی بودن عسل در نظر گرفته شود.

 

 

مقاله : از کجا عسل بخریم؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *