تلخی گردو یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد. گاهی اوقات طعم تلخ گردو میتواند برای شما ناخوشایند باشد و شما را از هر گردویی که خورده بودید پشیمان کند. اگر به تازگی گردویی خریدهاید و متوجه تلخ بودن آن شدهاید، شاید بهتر باشد با دلیل تلخی گردو آشنا شوید. در این مقاله میخواهیم به بررسی دلایل تلخی گردو بپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.
دلایل تلخی گردو از چیست؟
تلخی گردو میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که این عوامل بر طعم و کیفیت گردو تأثیر میگذارند. در ادامه لیستی از دلایل اصلی تلخی گردو را مشاهده میکنیم، سپس به توضیح هر یک میپردازیم.
- اکسیداسیون روغنها
- زمان برداشت
- شرایط نگهداری
- کیفیت خاک و شرایط رشد
- استفاده از گردوهای آفت زده
اکسیداسیون روغنها
گردوها حاوی مقدار زیادی روغن های غیراشباع هستند که در معرض هوا و نور به سرعت اکسید میشوند. این اکسیداسیون باعث تلخ شدن مغز گردو میشود. نگهداری صحیح گردوها در مکان های خنک و تاریک میتواند از این مشکل جلوگیری کند.
زمان برداشت
زمان برداشت گردو نیز میتواند بر طعم آن تأثیر بگذارد. گردوهایی که بیش از حد رسیدهاند یا به موقع برداشت نشدهاند، ممکن است تلخ شوند.
شرایط نگهداری
نگهداری نامناسب گردوها، مانند قرار دادن آنها در محیطهای مرطوب یا گرم، میتواند باعث تلخ شدن آنها شود. نگهداری گردو در یخچال یا فریزر میتواند رخ دادن این مشکل را کاهش دهد.
کیفیت خاک و شرایط رشد
شرایط نامناسب خاک و محیط رشد درخت گردو میتواند بر کیفیت و طعم مغز گردو تأثیر بگذارد. درختان گردو که در خاک های فقیر یا با آبیاری نامناسب رشد میکنند، ممکن است مغزهای تلخی داشته باشند.
با در نظر گرفتن این عوامل و رعایت نکات مربوط به برداشت، نگهداری و مصرف گردو میتوان از تلخی گردو جلوگیری کرد و از طعم لذیذ و خواص مغذی آن بهرهمند شد.
نشانه های یک گردوی مرغوب
گردو به عنوان یک میان وعده مغذی و خوشمزه، جایگاه ویژهای در رژیم غذایی بسیاری از ما دارد. برای اینکه قبل از خرید مطمئن شویم چه گردویی خوب یا بد است، خوب است با نشانه های یک گردوی مرغوب آشنا شویم. در ادامه به ویژگی های گردوی مرغوب و باکیفیت میپردازیم که این موارد میتواند برای شما مانند یک راهنمای خرید عمل کند.
ظاهر گردو
تا به حال ضرب المثل “رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون” را شنیدهاید؟ گردو هم همین حکایت را دارد. هر چه گردو رنگ روشنتر و تازه تری داشته باشد، طبیعتا از کیفیت بیشتری بهره میبرد و خیال شما را از بابت خریدی که قرار است بکنید، راحت میکند. هنگام خرید از فروشگاه آقای گردو خیالتان بابت طعم و کیفیت گردو راحت باشد، چرا که محصولات ما از بهترین و مرغوبترین گردوهای تویسرکان است و کیفیت حرف اول را میزند.
میزان چربی گردو
میزان چربی گردو با مرغوبیت آن یک رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچقدر گردوی ما چربتر باشد، مرغوبتر است و کیفیت بهتری دارد. برای این که از میزان چربی گردو مطلع شوید خوب است مغز گردو را با دو انگشت له کنید و به روغنی که از خود پس میدهد دقت کنید. با این روش میتوانید از میزان چربی گردو آگاه شوید
طعم گردو
اگر خرید حضوری را به خرید آنلاین ترجیح میدهید، بد نیست هنگام خرید، چند گردو را تست کنید. گردوی مرغوب طعم گس و خوشمزهای دارد و به دل مینشیند. اگر هنگامی که گردو را مزه میکنید، ته گلویتان را بسوزاند، نشان از سر درونی میدهد که نمایانگر مرغوب نبودن محصول است. خوب است بدانید که طعم و گردوهای ایرانی از گردوهای خارجی بیشتر است.
عطر گردو
اگر همه موارد بالا را تست کردهاید، به شما تبریک میگویم. چرا که به آخرین مرحله از بررسی و چک کردن گردوهای زبان بسته رسیدهاید. در هنگام خرید گردو خوب است تعدادی از آن ها را بو کنید. اگر از گردوها بویی غیر طبیعی و مانده بودن حس کردید، احتمالا گردوی مورد نظر کهنه است و کیفیت کمی دارد.
جمع بندی
همانطور که خواندید تلخ بودن گردو ناشی از عوامل متعددی مانند وجود تانن در پوست نازک گردو، اکسیداسیون روغن های موجود در آن، زمان و شرایط برداشت و نحوه نگهداری آن است. این مشکل را میشود با انجام کارهایی مثل جداکردن پوست نازک، نگهداری گردو در شرایط مناسب (مکانهای خنک و تاریک)، برداشت به موقع و توجه به شرایط رشد درخت تا حد زیادی رفع کرد.
سوالات متداول
به طور خلاصه، چه دلایلی باعث تلخی گردو میشود؟
دلایل متعددی مانند پوست نازک گردو، اکسیداسیون روغنها، زمان برداشت، شرایط نگهداری، کیفیت خاک و شرایط رشد میتواند بر روی طعم تلخ گردو سرنوشت ساز باشد.
یک گردوی مرغوب چه نشانه هایی دارد؟
گردویی که مرغوب باشد، معمولا دارای ویژگی هایی مانند پوست نازک، رنگ روشن، طعم و عطر خوب و مغز سالم و پر است.
از کجا گردوی مرغوب بخریم؟
اگر به دنبال خرید گردوی مرغوب هستید، میتوانید بهترین گردو تویسرکان را از فروشگاه آقای گردو خریداری کنید.