خواص بادام : از 4000 سال پیش از میلاد مسیح، درخت بادام بر روی کره زمین یافت شده است. این درخت، گیاه بومی آسیای مرکزی و جنوب غربی به شمار میرود. خواص بادام (Prunus dolcis) استفادههای متفاوتی دارد و به علت خواص بادام، در زمینههای درمانی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از دیگر فواید بادام، می توان به عنوان یک گیاه زینتی اشاره کرد که در بهار به گلهای صورتی و سفید بسیار زیبایی تبدیل می شوند.
فواید بادام درختی
خواص بادام درختی: به لحاظ گیاهشناسی،بادام (با نام علمی پراناس دالسیس) یکی از میوههای سخت بسیار کوچک در خانواده آمیگدالوس است. این گیاه در دسته میوههای با هسته سخت شامل گیلاس، آلو و هلو قرار دارد. معمولاً این آجیل همراه با آجیلهای دیگر مصرف میشود. بادوم از پوسته چندلایهای تشکیلشده که در مرکز آن دانه سختی قرار دارد.
مغز بادام خارجی و ایرانی دانههای خشکی هستند؛ که پیش از سخت شدن هستهشان از پوستشان جداشده و سپس مورداستفاده قرار میگیرند. به همین دلیل است که امروزه این نوع آجیل با عنوان مغز بادام روانه بازار میشود.
از جمله مزیت های مواد مغذی بادام درختی، اینکه به خاطر وجود اسیدهای چرب غیراشباع، فیبر، آنتیاکسیدانها، ویتامینهایی مانند ریبوفلاوین و مواد معدنی آن موردتوجه است.
در ادامه مقاله خواص بادام درختی می خواهیم به میزان کالری بادام درختی بپردازیم: بادام درختی، کالری بسیار زیادی دارد و مانند دیگر آجیلها با عنوان منبع بالای انرژی محسوب میشود. اما شامل طیف وسیعی از مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی است که در بسیاری از رژیمهای غذایی کمتر دیده میشود. در بخش های دیگری از سایت هفت مغز به این میپردازیم که خواص و مضرات بادام درختی چیست؟
اینستاگرام آقای گردو
۱- خواص بادام درختی و کمک به جلوگیری از بیماریهای قلبی
اگر سوال شد که خواص بادام درختی چیست؟ حتماً به خواص آن برای قلب اشاره کنید. دو ترکیب شیمیایی طلایی بادام اسیدهای چرب غیراشباع (بهاختصار MUFA، همان چربی خوب موجود در روغنزیتون) و آنتیاکسیدانهایی هستند. این چربیها به سلامت قلب کمک نموده و از عوامل منجر بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکنند. این آجیل بهطور ویژهای فلاونوئیدهای آنتیاکسیدانی را که برای سلامت قلب بسیار مفید هستند در خود دارد. ترکیبات گیاهی موجود در پوست این آجیل همراه با ویتامین E آن سبب بهبود سلامت شرایین و کاهش التهاب میشود.
مغز بادام از مواد مغذی کلیدی برای سلامت قلب شامل آرژنین، منیزیم، مس، منگنز، کلسیم و پتاسیم تشکیلشده است. مطالعات نشان میدهد که دارای اثر کاهنده کلسترول بد (LDL)، بهویژه برای افراد مبتلا به کلسترول خون و دیابت، است. این موارد فقط قسمت کوچکی از خواص بادام درختی می باشد. تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
این آجیل به جلوگیری از آسیب به جدارههای شرایین بدن کمک و از آنها در برابر پلاکهای خطرناک محافظت میکند. یکی دیگر از خواص بادام درختی، محافظت از کلسترول خوب و سطوح مناسب فشارخون است. علاوه بر این مغز بادام خارجی توانایی جلوگیری از اضافهوزن و چاقی را دارد. این سه فاکتور مرتبط با حملات قلبی و مغذی هستند.
۲- فایده بادام درختی درختی برای بهبود سلامت مغز:
بادام اغلب بهعنوان یکی از بهترین مواد مغذی برای مغز شناختهشده است. مواد مغذی مغز بادام بهنوعی منحصربهفرد هستند. این آجیل حاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین است. این عناصر مغذی بر سلامت فعالیت عصبی و جلوگیری از زوال عقل تأثیرگذار هستند. یکی دیگر از خواص بادام درختی این است که بادام خطر ابتلا به التهاب عروق را تا حد زیادی کاهش میدهد. التهاب عروق از عوامل ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر است. بنابراین مصرف منظم آن به بزرگسالان و بهویژه سالمندان توصیه میشود.
۳- خواص بادام درختی برای حفظ سلامت و شادابی پوست:
مغز بادام منبع ویتامین E و دیگر آنتیاکسیدانهایی است که پوست را تغذیه نموده و علائم پیری را کاهش میدهند. تحقیقات نشان میدهد که بادام حاوی غلظتهای بالایی از آنتیاکسیدانهای کاتچین، اپیکاتچین و فلاونول (ازجمله کورستین، کامپفرول و ایزورامنتین) است. این ترکیبات با سرطان و آسیبهای پوستی ناشی از رژیم غذایی نامناسب، آلودگی و اشعه UV خورشید مبارزه میکنند. چربیهای خوب موجود در آن علاوه بر بهبود گردش خون، به آبرسانی به پوست و توانایی بهبود زخمها کمک میکنند.
بنابراین در پاسخ به این سوال مغز بادام درختی چه خاصیتی دارد؟ خواص بادام برای پوست را فراموش نکنید.
۴- مصرف مغز بادام خارجی و ایرانی برای کمک به کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت:
از خواص بادام درختی اینکه سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است. این چربیها کمتر کردن میزان قندی که در جریان خون آزاد میشود کمک میکند. این آجیل بر کنترل قند خون و جلوگیری از مقاومت بدن به انسولین تاثیر مثبتی دارد. علاوه بر آن خواص غذایی بادام شامل توانایی آن برای کاهش خطرات جانبی دیابت معمولی است. این خطرات جانبی شامل ناهنجاری در وزن، التهاب و سطوح تنش اکسیداتیو میباشد. تنش اکسیداتیو چیست؟ به پیروزی رادیکالهای آزاد بر دفاع آنتیاکسیدانی بدن تنش اکسیداتیو گفته میشود.
5- خواص بادام برای معده:
یکی دیگر از فواید بادام، کمک به حفظ سلامتی معده است. خوردن یک مشت بادام و یا نوشیدن یک لیوان شیربادام، میتواند به دستگاه گوارش در برابر بیماری آزاردهندهای چون یبوست در افراد کمک فراوانی کند. هم چنین دیگر خاصیت بادام، کمک به ایجاد باکتریهای سالم در روده و کمک در روند هضم غذا و نیز مقابله با بیماریهای آن است.
برخلاف پروبیوتیکهای ماست که وظیفه افزودن باکتریهای سالم را به معده بر عهده دارند، پروبیوتیکهای موجود در بادام، غیرقابل هضم بوده و در معده باقی میمانند. از این رو دیگر خاصیت های بادام، کمک به درمان زخم معده است.
6- خواص بادام پخته:
لازم به ذکر است که فواید بادام؛ با حرارت دادن از بین نمیرود بلکه این خواص افزایش نیز مییابند. البته لازم به تذکر است که روند تفت آن بیش از حد به طول نینجامد. طبیعی است که در این شرایط میتواند منجر به ایجاد اکریل آمید (یک ماده شیمیایی مضر) شود.
اگر چه آجیلهای برشته، با تفاوتی اندک، چربی و کالری بیشتری در خود دارند. در هر 28 گرم بادام خام، 161 کالری و 14 گرم چربی وجود دارد که در همین مقدار بادام خشک (تفت داده) 167 کالری و 15 گرم چربی یافت میشود. به یاد داشته باشید که در مرحله بو دادن، مغز بادام، رطوبت خود را از دست میدهد.
7- خواص ایدهآل برای دوران رژیم غذایی
به طور کلی میتوان گفت آجیلها گزینهی مناسبی برای رژیم غذایی افرادی هستند که میخواهند وزن اضافی خود را کم کنند. برای نمونه بادام درختی دارای میزان کربوهیدرات کمی است و در مقابل مقادیر زیادی فیبر و پروتئین دارد.
خوردن فیبر و پروتئین باعث ایجاد حس سیری در فرد شده و به این صورت، مانع از پرخوری میشود. همچنین، تمام چربی موجود در بادام درختی جذب بدن انسان نمیشود. این مساله به این خاطر است که بخشی از این چربی در دیوارهی فیبری بادام درختی باقی مانده و در زمان هضم جذب بدن نمیشود. بررسیهایی که در خصوص زنان دارای اضافه وزن انجام شده نشان داده است که گروهی از این زنان که به طور روزانه در رژیم غذایی خود بادام درختی مصرف کردهاند نسبت به افرادی که از این آجیل استفاده نکردهاند، کاهش وزن بیشتری داشتهاند. از این رو، بادام درختی میتواند یک مادهی غذایی خوب برای حفظ وزن مناسب باشد.
خواص بادام درختی: معدنی از مواد مغذی!
بادام دانههای خوراکی و مفیدی است که از درخت بادام به دست میآید. این درخت بومی خاورمیانه است و اگرچه در کشورهای زیادی کشت میشود اما میتوان آمریکا را یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این آجیل در دنیا برشمرد. از بادام میتوان در انواع آجیل مخلوط به صورت خام یا بوداده استفاده کرد و یا از آن برای تهیهی شیر بادام، روغن، کره، آرد یا کرم بادام استفاده کرد. بادام دارای مشخصات تغذیهای بسیار چشمگیری است. برای مثال 100 گرم بادام درختی حاوی مواد مغذی زیر است:
- 576 کیلوکالری انرژی
- 69 گرم کربوهیدرات
- 2 گرم فیبر
- 22 گرم پروتئین
- 42 گرم چربی (که اکثریت آن را چربیهای اشباعنشده تشکیل میدهد)
- 2 میلیگرم ویتامین E
- 268 میلیگرم منیزیم
- 285 میلیگرم منگنز