آشپزی با گردو

طرز تهیه ته چین گردو: یک غذای اصیل با طعم دلنشین گردو

طرز تهیه ته چین گردو

ته چین گردو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با ترکیبی از برنج، زعفران، گردو و ماست تهیه می‌شود. این غذا بین خانوارهای ایرانی طرفداران خاص خود را دارد. معمولاً این غذا را بدون گوشت و مرغ تهیه می‌کنند. یکی از مزیت‌هایش آن است که برای تهیه آن از مغز گردو استفاده می‌شود. وجود مغز گردو در این غذا باعث می‌شود خاصیت زیادی برای بدن داشته باشد. ته چین گردو یکی از غذاهای لذیذی است که در قابلمه یا فر درست کرد. این غذای لذیذ با عطر زعفران و طعم دلچسب گردو، می‌تواند گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌ها و مجالس باشد. آقای گردو در این مقالۀ خود طرز تهیه ته چین گردو را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهد.

در این مقاله، ابتدا مختصری در مورد ته چین گردو توضیح می‌دهیم. پس از آن، مواد لازم برای تهیه این غذا همراه با مقدار هر یک را بیان می‌کنیم. سپس، چند مورد از نکاتی را خواهیم گفت که برای تهیه این غذا باید در نظر داشته باشید. آن گاه در ادامه طرز تهیه ته چین گردو را به صورت مرحله به مرحله توضیح می‌دهیم. در انتها هم نکاتی را برای نحوه پخت و نیز بهتر شدن کیفیت و طعم غذا می‌گوییم. در پایان مقاله هم چند سؤال پرتکرار آورده‌ایم.

 

مواد لازم برای تهیه ته چین گردو

  • برنج: 3 پیمانه
  • گردو خرد شده: ۱ پیمانه
  • ماست چکیده: 300 گرم
  • زرده تخم مرغ: 3 عدد
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار دلخواه و لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

نکات انتخاب مواد اولیه برای ته چین گردو

انتخاب مواد تازه و باکیفیت تأثیر زیادی در طعم نهایی این غذا دارد. از ماست چکیده تازه و گردوهای سالم و ترد استفاده کنید تا نتیجه‌ای دلپذیرتر داشته باشید. طبیعتاً هر قدر کیفیت مواد اولیه بالاتر باشد، غذایتان طعم بهتری خواهد داشت. پس همواره در انتخاب نوع مواد مورد نیاز برای غذا دقت و حساسیت کافی را به خرج دهید.

 

برای خرید گردوی باکیفیت تویسرکان به فروشگاه آقای گردو بروید

مراحل تهیه ته چین گردو

  • این غذا برای آماده سازی حدود 40 تا 50 دقیقه زمان نیاز دارد.
  • مواد لازم که در اینجا ذکر کرده‌ایم، برای 3 تا 4 نفر مناسب است. اگر قصد دارید برای تعداد نفرات بیشتری تهیه کنید، با یک حساب سرانگشتی ساده می‌توانید مواد لازم را بیشتر کنید تا بتوانید از نفرات بیشتری پذیرایی کنید.

مرحله اول طرز تهیه ته چین گردو : آماده‌سازی مواد اولیه

پیش از تهیه این غذا، مواد لازمش را باید فراهم کنید. در این قسمت مراحل طرز تهیه ته چین گردو را توضیح می‌دهیم.

 

گردو با پوست

پوست کندن و خرد کردن گردو

برای تهیه ته چین گردو، ابتدا باید گردوها را به قطعات کوچکتر خرد کنید تا هنگام پخت با برنج به خوبی ترکیب شوند.

آماده‌سازی برنج

بهتر است برنج را از شب قبل تمیز کنید و با مقداری آب و نمک بشویید و سپس برای حدود ۳۰ دقیقه در آب بگذارید تا خیسانده شود. این کار باعث می‌شود که برنج در هنگام پخت به خوبی دم بکشد و دانه‌های آن به هم نچسبند.

مرحله دوم طرز تهیه ته چین گردو : آماده کردن مایه ته چین

ماست چکیده، تخم مرغ‌ها، نمک، فلفل و زعفران دم‌کرده را در یک کاسۀ بزرگ با هم مخلوط کنید. پس از آن، مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه ته چین به دست آید. در صورت تمایل می‌توانید از گلاب هم استفاده کنید تا طعم بهتری به غذایتان ببخشد. استفاده از ماست چکیده‌ای که کمی ترش باشد، ته چین را خوشمزه‌تر می‌کند.

ترکیب مایه ته چین با گردو و برنج

پس از آماده شدن مایه، برنج آبکش شده و گردوهایی را که از قبل خرد کردید، به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج و گردو به خوبی به مواد مایه ته چین آغشته شوند.

 

صفحه اینستاگرام فروشگاه آقای گردو را هم بازدید کنید

 

پختن در قابلمه یا فر

اگر قصد دارید ته چین را در قابلمه بپزید، بهتر است از قابلمه تفلون استفاده کنید تا ته چین به آن نچسبد. اکنون بعد از آن که مراحل بالا را انجام دادید، کف قابلمه یا قالب مخصوص فر را با روغن چرب کنید. برای پخت این غذا، کمی بیشتر از معمول روغن استفاده کنید. این باعث می‌شود ته چین طلایی و برشته‌تر شود. در این مرحله از طرز تهیه ته چین گردو مخلوط ته چین گردو را در آن بریزید و فشار دهید تا منسجم شود. اگر می‌خواهید برای پخت آن از فر استفاده کنید، فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

زمان و دمای مناسب برای پخت

پخت ته چین گردو در قابلمه روی حرارت ملایم بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان می‌برد. بهتر است روی قابلمه خود دم کنی بگذارید. در فر نیز حدود ۵۰ دقیقه تا یک ساعت کافی است تا ته چین کاملاً بپزد و طلایی شود.

نحوه سرو این غذا

پس از آن که ته چین به طور کامل پخته شد، آن را از قابلمه یا فر خارج کرده و برای سرو کردن در ظرف بگذارید. برای سرو، می‌توانید ته چین را در بشقابی برگردانید و به شکل قالبی سرو کنید. می‌توانید روی آن را با زعفران دم‌کرده یا گردوی خرد شده تزئین کنید. حتی می‌توانید برای تزئین آن از زرشک تازه یا خلال بادام هم استفاده کنید.

 

 

گردوی تویسرکان

تزئین ته چین با گردو برای مجالس

پخت ته چین گردو برای مجالس و پذیرایی از مهمانی‌ها بسیار مناسب است. امروزه از ته چین به عنوان غذای مجلسی و برای پذیرایی از مهمانان هم استفاده می‌کنند. برای تزئین این غذا می‌توانید از خلال پسته، زرشک یا حتی گلبرگ‌های زعفرانی هم استفاده کنید تا ظاهری جذاب‌تر داشته باشد.

خواص و فواید این غذا برای سلامتی

گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و مواد معدنی است. اضافه کردن گردو به ته چین، علاوه بر افزایش طعم، باعث افزایش ارزش غذایی این غذا نیز می‌شود. برای آشنایی با خواص گردو هم می‌توانید به مقالات ما مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ته چین گردو

  • از ماست چکیده و تخم‌مرغ تازه استفاده کنید تا ته چین منسجم‌تر شود.
  • زعفران را به مقدار کافی به مایه ته چین اضافه کنید تا رنگ و عطر آن بهتر شود.
  • گردوها را بیش از حد خرد نکنید تا بافت خود را در غذا حفظ کنند.

چند مورد از اشتباهات رایج در طرز تهیه ته چین با گردو و راه‌های جلوگیری

  1. اضافه کردن آب زیاد به مایه ته چین: اضافه کردن آب بیش از حد باعث شل شدن ته چین می‌شود. برای بهتر شدن کیفیت ته چین، بهتراست که از ماست کم‌آب و تخم‌مرغ تازه استفاده کنید.
  2. وارد نکردن فشار کافی و مناسب به قالب: فشار دادن مخلوط در قالب به اندازه مناسب، باعث انسجام و شکل‌دهی بهتر ته چین می‌شود.

نتیجه گیری

ته چین گردو یکی از غذاهای مجلسی و خوش طعمی است که می‌توانید به عنوان یکی از وعده‌های غذایی و حتی برای مجالس و پذیرایی از مهمانان تهیه کنید. فروشگاه آقای گردو در این مقالۀ خود طرز تهیه ته چین گردو را مرحله به مرحله همراه با جزئیات و نکات مهمی برای بهتر شدن طعم و کیفیت آن برایتان توضیح داده است.

نظرها و پیشنهادهای خود را در مورد این مقاله برایمان بیان کنید. اگر برای بهتر شدن طعم یا کیفیت این غذا پیشنهادی دارید آن را در انتهای همین صفحه در بخش نظرات بازگو کنید تا سایر خوانندگان هم از آن استفاده کنند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه ته چین گردو

۱. آیا می‌توان از ماست معمولی به جای ماست چکیده استفاده کرد؟
خیر، بهتر است از ماست چکیده استفاده شود تا ته چین شما به خوبی منسجم بماند. علاوه بر این، بهتر است ماست کمی ترش باشد.

۲. چگونه می‌توان ته چین گردو را در فر پخت؟
برای پخت در فر، دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و زمان حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه مناسب است.

۳. آیا می‌توان گردو را با مواد دیگری ترکیب کرد؟
بله، می‌توانید از بادام یا پسته نیز در کنار گردو استفاده کنید.

۴. چرا ته چین گردو پس از پخت از هم می‌پاشد؟
احتمالاً مقدار تخم‌مرغ یا ماست کم بوده یا مخلوط به خوبی در قالب فشار داده نشده است.

۵. آیا می‌توان از زعفران بیشتری برای رنگ‌دهی استفاده کرد؟
بله، مقدار زعفران به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید برای رنگ بیشتر از زعفران دم‌کرده بیشتری استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *