آشپزی با گردو, دسر و پیش غذا با گردو

طرز تهیه ترشی گردو به صورت ( مبتدی ، حرفه ای )

طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو

طرز تهیه ترشی گردو بسیار آسان است، اما لازم است به این نکات دقت کنید. تا ترشی خوب جا بیفتد و تلخ نشود در این بخش از سایت طرز تهیه ترشی گردوی همدانی پرداخته شده است.

چغاله های گردو تلخ هستند، بنابراین اولین که باید انجام دهید این است که مزه تلخ آنها را از بین ببرید. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد، یک روش مرسوم این است که ابتدا گردوها را در یک ظرف بزرگ بریزید و به مدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس آب درون ظرف را تعویض کرده و همین عمل را دوباره تکرار کنید. در نهایت، نباید هیچ اثری از مزه تلخ در گردوها باقی بماند.

طرز تهیه ترشی گردو

تهیه ترشی گردو بسیار ساده است و معمولا به دو روش، ترشی گردو با پوست و بدون پوست، تهیه می‌شود. انتخاب هر یک از این روش‌ها بستگی به سلیقه و ذائقه شخص دارد.

 

مواد اولیه:

 

– گردو تازه (با پوست یا بدون پوست): یک کیلو

– ادویه‌های ترشی: به مقدار لازم

– تمر هندی: یک دوم پیمانه

– سیر: یک بوته

– ترخون: به مقدار لازم

– سرکه: دو لیوان

– شکر: یک دوم پیمانه

– نمک، جوزهندی، فلفل سیاه، گلپر، زیره و سیاه دانه: به مقدار لازم

– برگ زردآلو: دو لیوان

 

طرز تهیه ترشی گردو با پوست:

  1. 1. گردوهای شسته شده را در آب جوشانده و برای ۵ دقیقه بجوشانید. این کار را سه بار تکرار کنید تا تلخی پوست گردو از بین برود.
  2. 2. گردوها را برای دو روز در آب سرد قرار داده و آب آن را تعویض کنید.
  3. 3. در یک ظرف جداگانه، سرکه و نمک را با هم مخلوط کنید و بجوشانید. سپس گردوها را اضافه کرده و آبکشی کنید.
  4. 4. گردوها را در شیشه‌های تمیز و خشک قرار داده و ادویه‌ها، سیر، ترخون و سایر افزودنی‌ها را اضافه کنید. بعد از ۱۰ روز می‌توانید از ترشی گردو لذت ببرید.

 

طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست:

  1. 1. مغز گردو را بجوشانید تا پوست نازک آن جدا شود.
  2. 2. برگ زردآلو، تمر هندی و سرکه را مخلوط کنید و به مدت ۲۴ ساعت استراحت دهید.
  3. 3. مخلوط را از صافی رد کنید و با سایر ادویه‌ها ترکیب کنید.
  4. 4. مغز گردو را در شیشه خشک و تمیز قرار داده و سس را اضافه کنید. درب شیشه را ببندید و بعد از ۱۴ روز می‌توانید از ترشی گردو بدون پوست استفاده کنید.

 

برخلاف این دو روش، بعضی افراد تمر هندی را به جای سرکه در ترشی گردو استفاده می‌کنند که طعم تلخ‌تر و خاص‌تری به ترشی می‌دهد.

سرو ترشی گردو:

ترشی گردو؛ یکی از ترشی های مجلسی است که می تواند زیبایی سفره شما را دو چندان کند. مطمئنا این تأثیر را بر روی اشتهای شما و میهمانان نیز خواهد داشت. در هنگام سرو، گردوها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید و داخل ظروف مناسب ریخته و بر سر سفره بیاورید و نوش جان کنید.

 

چاشنی برای ترشی گردو:

افزودن چاشنی به ترشی ها کاملا سلیقه ای است. چاشنی معروف معمولاً به ترشی گردو اضافه می‌شود، شامل برگ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ زردآلو و تمر هندی است. برگ های زرآلو را در سرکه بریزید و چندین ساعت صبر کنید. تمر هندی را نیز در سرکه بریزید و باز هم صبر کنید. پس از گذشت این مدت، ترکیب به دست آمده را از آبکش عبور داده و ماده غلظظ و صاف به دست آورید. حال با توجه به ذائقه خود مقدار شکر، جوز هندی، فلفل سیاه و ادویه ترشی را به آن اضافه کنید. چاشنی را در شیشه ترشی ریخته و سپس آن را با سرکه کاملا پر کنید.

خواص ترشی گردو

1. تقویت سیستم ایمنی: گردو دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌ها است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها به جلوگیری از آسیب سلولی و التهاب کمک می‌کنند و بدن را در مقابل بیماری‌ها و عفونت‌ها محافظت می‌کنند.

2.بهبود عملکرد تنفسی: گردو دارای مقدار زیادی اسید چرب اُمگا-3 است که به بهبود عملکرد ریه‌ها و تقویت سیستم تنفسی کمک می‌کند. این اسید چرب می‌تواند به کاهش التهاب در راه هوایی و بهبود علائم بیماری‌های تنفسی مانند آسم و برونشیت کمک کند.

3.تقویت سیستم گوارشی: ترشی گردو دارای فیبر قابل توجهی است که به عملکرد صحیح سیستم گوارش کمک می‌کند. فیبر، به تسهیل حرکت روده‌ها، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت روده‌ها کمک می‌کند.

4. مبارزه با بیماری‌های گوارشی: فیبر موجود در ترشی گردو ممکن است به پیشگیری از بروز برخی بیماری‌های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ، کولوسترول بالا و دستگاه گوارش حساس کمک کند.

5. تقویت قلب و عروق: گردو دارای مقادیر قابل توجهی اسید چرب اُمگا-3 است که به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. این اسید چرب ممکن است به کاهش فشار خون، کاهش التهاب در دیواره عروق و بهبود عملکرد قلب کمک کند.

6. ضدعفونت: تحقیقات نشان داده است که ترشی گردو دارای خواص ضدعفونت است. ترشی گردو ممکن است به جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها و ویروس‌ها در بدن کمک کند و در پیشگیری از عفونت‌های مختلف مؤثر باشد.

نتیجه گیری

ترشی گردوی همدانی یکی از پرطرفدارترین ترشیجات است در این مقاله طرز تهیه ترشی گردو را به دو روش شرح دادیم و 5 خواص مهم ترشی گردو مرور کردیم. شما با رعایت نکات ذکر شده میتوانید یک ترشی خانگی خوشمزه را آماده کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *