گردو به دلیل طعم و خواص فوق العادهای دارد، در میان مردم ایران و کشورهای دیگر محبوبیت و جایگاه خاصی دارد. ایرانیان به دلیل علاقهای که به گردو دارند، همواره در تلاشند تا به نحوی از آن در برنامۀ غذایی و خوراک روزمرۀ خود استفاده کنند. یکی از راههایی که میتوانید از این آجیل مغذی بهره ببرید، استفاده از آن در آشپزی است. پختن غذا با گردو در میان خانوارهای ایرانی رواج زیادی دارد. یکی از غذاهایی که بسیاری از خانوارهای ایرانی برای جمعهای خانوادگی و حتی پذیرایی از مهمان تهیه میکنند، خورشت گردو بادمجان است. به همین دلیل، فروشگاه آقای گردو در این مقاله طرز تهیه خورشت گردو بادمجان را به صورت مرحله به مرحله توضیح داده است. با ما همراه باشید.
مقدمه
در این مقاله ابتدا در مورد غذای خورشت گردو بادمجان توضیحاتی میدهیم. سپس طرز تهیه خورشت گردو بادمجان را به صورت مرحله به مرحله برایتان توضیح خواهیم داد. در ادامه، نکاتی را برای بهتر شدن طعم غذا بیان میکنیم و پس از آن هم نحوۀ سرو کردن غذا را خواهیم گفت. در انتهای مقاله هم نتیجه گیری و چند پرسش پرتکرار خواهد بود.
خورشت گردو بادمجان از جمله غذاهای سنتی و محبوب در میان ایرانیهاست که به دلیل داشتن گردو طعم خاصی دارد. این خورشت که از ترکیب گردو و بادمجان تهیه میشود و طبق سلیقه خودتان میتوانید ادویههای مختلفی به آن اضافه کنید، طعم منحصربهفردی به جمع خانوادگی و مهمانی شما میبخشد. پختن این غذا هم برای جمع خانوادگی عالی است و و هم برای پذیرایی از مهمان و وعدههای روزانه. برای آشنایی با روش پخت این غذای خوشمزه با ما همراه باشید. ابتدا به سراغ مواد لازم برای تهیه این غذا میرویم.
طرز تهیه خورشت گردو بادمجان : مواد لازم
برای پختن غذای خورشت گردو بادمجان به مواد زیر نیاز دارید:
- بادمجان: 4 عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده: 400 گرم
- گردو 400 گرم
- پیاز: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- آب لیموترش: به مقدار لازم
نکته: برای دستیابی به نتایج بهتر، توصیه میکنیم که از بادمجانهای بدون تخم و گردوهای تازه استفاده کنید.
طرز تهیه خورشت گردو بادمجان
تهیه خورشت گردو بادمجان را در این قسمت در سه مرحلۀ مجزا توضیح میدهیم.
مرحلۀ اول: آماده سازی مواد اولیه
پیش از ادامۀ توضیح طرز تهیه خورشت گردو بادمجان، ابتدا باید روش آماده سازی مواد اولیه را توضیح دهیم. مغز گردو را هم آسیاب کنید تا به شکل خمیر درآید. اگر در منزل دستگاه آسیاب ندارید، میتوانید گردوها را با چرخ گوشت هم چرخ کنید. گردوها را هم مقداری در روغن تفت دهید تا روغن آن خارج شود. گردوها را مدام هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبند. مراقب باشید گردوها نسوزند. برای جلوگیری از سوختن گردو باید مدام آنها را هم بزنید. اگر مغز گردو بسوزد، طعم خورشت تلخ میشود.
سپس یک یا دو لیوان هم آب سرد روی گردو اضافه کنید و منتظر بمانید تا با حرارت ملایم شعله بپزند. این کار باعث میشود روغن گردوها خارج شود. مزیت اضافه کردن آب سرد روی گردو این است که آب سرد به آنها شوک وارد میکند و باعث روغن انداختن گردوها میشود.
مرحلۀ دوم: سرخ کردن بادمجان
مرحلۀ بعدی طرز تهیه خورشت گردو بادمجان این است که باید بادمجان را سرخ کنید. ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت ورقهای یا مکعبی خرد کنید. سپس آنها را به مدت 30 دقیقه در آب نمک بخوابانید تا طعم تلخیشان گرفته شود.
بادمجانهایی را که در مرحلۀ قبل پوست گرفتهاید، در کمی روغن گذاشته و کمی سرخ کنید تا رنگشان طلایی شود. در این قسمت مراقب باشید که بادمجان روغن زیادی جذب نکند. برای این کار میتوانید از دستمال کاغذی استفاده کنید. دستمال کاغذی روغن اضافی را به خود جذب میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان با گردو
مرحلۀ سوم: آماده کردن کوفته قلقلی
در این مرحله، یکی از پیازها را ریز رنده کنید. اگر آب اضافه داشتند، آن را بگیرید. سپس نیمی از گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کرده و مایۀ گوشتی به دست آمده را با دست ورز دهید تا منسجم شود.
اکنون به اندازۀ یک گردو از مواد را بردارید و به شکل کوفته قلقلی درآورید. سپس تمام مواد باقیمانده را نیز به همین شکل درست کرده و در سینی بگذارید.
مرحلۀ چهارم: سرخ کردن کوفته قلقلی
در این بخش از طرز تهیه خورشت گردو بادمجان در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی شعلۀ اجاق بگذارید تا روغن داغ شود. کوفته قلقلی را در روغن داغ سرخ کنید و پس از آماده شدن آنها را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید.
مرحلۀ پنجم: سرخ کردن پیاز
یک پیازی را که باقیمانده به صورت نگینی خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز خرد شده را در روغن داغ شده بریزید. پس از نرم شدن پیاز مقداری زردچوبه اضافه کنید.
مرحلۀ ششم: افزودن گوشت و رب گوجه به پیازداغ
مدتی صبر کنید تا اینکه پیاز سرخ شود و بوی خامی زردچوبه گرفته شود. سپس میتوانید باقی گوشت چرخ کرده را هم به ماهیتابه اضافه کنید. چند دقیقه گوشت را با پیاز تفت دهید و آن گاه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید.
بیشتر بخوانید: کاربردهای گردو در آشپزی
مرحلۀ هفتم از طرز تهیه خورشت گردو بادمجان: پر کردن بادمجان با گوشت چرخ کرده
در این قسمت مایه گوشتی آماده شده را داخل بادمجانها بریزید و در ادامه آنها را در قابلمهای که گردو در آن در حال جوشیدن است، بگذارید.
مرحلۀ پایانی: آماده کردن خورشت
چند دقیقه پس از افزودن بادمجان به خورشت، میتوانید کوفته قلقلیها را اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه خورشت گردو بادمجان شعلۀ گاز را کم کنید و اجازه دهید خورشت به آرامی بجوشد و جا بیفتد. این خورشت ممکن است ته بگیرد، به همین دلیل، باید شعله گاز را خیلی کم کنید و مرتب به آن سر بزنید. حواستان باشد که هم زدن زیاد این غذا میتواند باعث له شدن بادمجان شود. در انتهای فرایند پخت هم مقداری آب لیموترش به آن اضافه کنید.
نکات کلیدی برای پخت خورشت گردو بادمجان
- پس از جوش آمدن خورشت، حرارت را کم کنید و اجازه دهید آرام آرام جا بیفتد.
- اگر میخواهید خورشت خوشنگتر شود، کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
نحوه سرو این غذا
خورشت گردو بادمجان را با برنج سفید سرو میکنند. برای تزئین آن میتوانید از برگهای نعنا یا دانههای انار استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو گردو
فواید خورشت گردو بادمجان
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان است که به سلامت قلب کمک میکند. مادۀ اصلی دیگر این غذا یعنی بادمجان هم فیبر بالایی دارد و برای هضم غذا مفید است.
نتیجه گیری
خورشت گردو بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که برای جمع خانوادگی و حتی پذیرایی از مهمانان بسیار مناسب است. این غذا به دلیل داشتن گردو که خواص آن بر همگان مشهود است و نیز بادمجان، خواصی دارد که برای بدن انسان مفید است.
در این مقالۀ فروشگاه آقای گردو ابتدا غذای خورشت گردو با بادمجان را به صورت مختصر معرفی کردیم. سپس طرز تهیه خورشت گردو بادمجان را به صورت مرحله به مرحله توضیح دادیم. در ادامه، نکاتی را برای بهتر شدن طعم غذا بیان کرده و پس از آن هم نحوۀ سرو کردن غذا را گفتیم. نظرها و پیشنهادهای خود در مورد این مقاله را در بخش نظرها و پیشنهادها با ما در میان بگذارید. اگر برای بهتر شدن طعم این غذا هم پیشنهاد یا تجربۀ شخصی دارید، آن را بیان کنید تا سایر خوانندگان هم از آن بهره مند شوند.
پرسشهای متداول در مورد طرز تهیه خورشت گردو بادمجان
-
آیا میتوان خورشت گردو بادمجان را بدون گوشت تهیه کرد؟
بله، این خورشت به طور سنتی بدون گوشت تهیه میشود.
-
چقدر زمان برای تهیه این غذا لازم است؟
حدود ۱ ساعت.
-
چگونه میتوان طعم بهتری به خورشت اضافه کرد؟
استفاده از رب انار با کیفیت و گردوی تازه تأثیر زیادی بر طعم خورشت دارد.
-
آیا این غذا برای رژیمهای خاص مناسب است؟
بله، برای گیاهخواران و کسانی که رژیم کمچرب دارند، مناسب است.
-
آیا میتوان خورشت گردو بادمجان را فریز کرد؟
بله، این خورشت به خوبی فریز میشود و میتوان آن را برای چند روز نگهداری کرد.