آشپزی با گردو

غذا با گردو(چه غذا های خوشمزا ای با گردو بپزیم؟؟؟؟)

غذا با گردو

در مقالات متنوع وب سایت فروشگاه آقای گردو اطلاعات زیادی را در مورد گردو و خواص آن فراهم کرده ایم. اما آیا می دانستید که با گردو هم می توانید غذا درست کنید؟ در این مقاله نحوه پخت چند غذا با گردو را برایتان توضیح داده ایم که می توانید در منزل تهیه کرده و از خوردنشان لذت ببرید.

 

با گردو چی درست کنم ؟

نحوه درست کردن خورش گردو ( برای پخت غذا با گردو )

 

 

خورش گردو یکی از انواع خورش های خوشمزه و لذیذ است که به خاطر رب انار ملس و زرشکی که در آن استفاده می شود طرفداران بسیاری دارد. این خورش بسیار مقوی بوده و مراحل آماده سازی آن نیز آسان می باشد که در این مطلب با آن آشنا خواهید شد.

 

مواد لازم :

  • گوشت گوسفند: سیصد گرم خرد شده
  • گردو: سیصد گرم ۴ پر شده
  • زرشک: دو قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد نگینی خرد شده
  • رب انار ملس: یک دوم پیمانه
  • نمک، فلفل و زدچوبه: هر کدام یک قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم

دستور پخت غذا با گردو

۱.برای پخت غذا با گردو  ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار داده و به آن مقداری روغن اضافه کنید سپس پیازهای نگینی خرد شده را درون آن تفت دهید.

۲. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی رنگ شدند نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید سپس گوشت را اضافه کنید و اجازه دهید خوب تفت بخورد تا رنگ آن تغییر کند.

۳. در درمحله بعدی طرز تهیه خورش گردو به مواد دو پیمانه آب اضافه نموده و درب قابلمه را ببندید تا بپزد.

۴. در مدتی که گوشت در حال پخت است در تابه ای گردوها را با مقداری روغن تفت بدهید.

۵. گردوی تفت داده شده را به همراه رب انار را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا خورش خوب بپزد و به اصطلاح جا بیافتد.

۶. در آخر زرشک ها را تفت داده و به خورش اضافه کنید سپس حرارت را خاموش کنید.

۷. مرحله پایانی: خورش گردوی خوشمزه و لذیذ آماده شد. می توانید روی آن را با کمی زرشک یا دانه های انار تزئین کنید و سپس به همراه برنج در ظرف مخصوص سرو نموده و میل کنید. نوش جان

 

 

 

خورش گردو بادمجان

 

 

یکی از انواع خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت بسیار زیادی به خورش فسنجون دارد. جالب است بدانید این خورش یکی از غذاهای معروف شهر سمنان است که برای مجالس مهم و خاص تهیه می شود.

نکته جالب دیگر در مورد برای پخت غذا با گردو این خورش این است که در برخی شهرها آنرا با نام فسنجان بادمجان می شناسند البته قرار دادن این نام برای خورش گردو بادمجان بی ربط نیست چون هم از نظر طعم هم از نظر مواد شباهت بسیار زیادی به خورش فسنجان دارد.

خورش گردو بادمجان به صورت متداول با گوشت چرخ کرده طبخ می شود ولی در صورتی که می خواهید از گوشت سفید برای تهیه آن استفاده کنید می توانید گوشت مرغ یا بوقلمون را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت گردو بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

 

 

 

مواد لازم خورش گردو بادمجان

  • بادمجان متوسط ۴ عدد
  • مغز گردو ۴۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به اندازه کافی

 

 

طرز تهیه خورش گردو بادمجان

برای پخت غذا با گردو ابتدا مغز گردو را آسیاب یا چرخ کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد گردوی چرخ شده را به آن اضافه کنید و مرتب تفت دهید تا گردو ته نگیرد و به ته قابلمه بچسبد.

 

 

اگر گردو بسوزد و ته قابلمه بچسبد باعث تلخ شدن خورش می شود پس در این مرحله باید خیلی مراقب باشید. پس از اینکه گردو را به خوبی تفت دادید یک یا دو لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید تا باعث شوک به گردو شود و روغن موجود در گردو بر اساس این شوک خارج شود.

 

 

در مرحله بعد بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل آنها را با دقت خالی کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد بادمجان ها را داخل روغن تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.

 

 

برای پخت غذا با گردو در مرحله بعد یکی از پیازها را رنده کنید و به همراه نیمی از گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و زردچوبه داخل یک کاسه بریزید و به خوبی ورز دهید تا مایه کوفته منسجم شود سپس مخلوط گوشت را به شکل دایره کوچک به اندازه گردو شکل دهید.

 

 

در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد کوفته های قلقلی را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعدی پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید

 

 

سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید

 

 

و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شود سپس باقیمانده گوشت چرخ کرده را به همراه رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شوند.

 

 

برای پخت غذا با گردو در مرحله بعد بادمجانها را با مخلوط گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی پر کنید و به آرامی داخل قابلمه ای که گردو در حال جوشیدن است قرار دهید. چند دقیقه بعد کوفته های قلقلی را هم به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

 

 

حرارت زیر قابلمه خورش باید خیلی کم باشد تا خورش ته نگیرد. ضمن اینکه اگر حرارت زیاد باشد باعث می شود بادمجان ها له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند. برای طعم بهتر خورش می توانید از آب لیمو یا رب انار هم استفاده کنید. در پایان پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.

 

 

کوکو گردو و گوشت

 

 

کوکو گردو ( غذا با گردو و سیب زمینی ) و گوشت که یک غذایی بسیار خوشمزه و مجلسی می باشد که از گردوی آسیاب شده به همراه گوشت چرخ کرده تهیه می شود شما برای چسبندگی بیشتر می توانید سیب زمینی یا برنج استفاده کنید. ولی پایه اصلی این غذا گردو می باشد که می توان از خواص مهم گردو به داشتن مس که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید است و اسید فولیک و فسفر نام برد اما با خوردن گردو بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا می کند و از بروز سرطان ها پیشگیری می کند. شما می توانید کوکو گردو و گوشت را با نان و یا برنج به عنوان وعده اصلی تهیه کنید.

با گردو چی میشه درست کرد

 

مواد لازم برای تهیه کوکو گردو و گوشت ساده

  • گردو ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول: آماده سازی مواد برای پخت غذا با گردو

پیاز را پوست گرفته و آبش را گرفته تا مانع شل شدن کوکو شود. سیب زمینی را نیز رنده بزنید و آبش را بگیرید. گردو ها را آسیاب ریز بزنید و کنار بگذارید.

 

 

مرحله دوم: تهیه مواد کوکو گردو و گوشت ( برای پخت غذا با گردو )

داخل یک کاسه گوشت به همراه سیب زمینی و پیاز و گردو و ادویه ها مخلوط کنید و شروع به ورز دادن مواد کنید تا کاملا منسجم شوند می توانید وقتی مواد کوکو حالت گرفته آن را ۱۰۰ بار داخل کاسه کوبیده تا در هنگام سرخ کردن وا نرود.

 

مرحله سوم برای پخت غذا با گردو : سرخ کردن کوکو گردو و گوشت

بدلیل داشتن گردو این کوکو روغن را سریع به خودش جذب می کند پس به اندازه روغن داخل تابه ریخته و از مواد کوکو با قاشق بردارید و داخل تابه سرخ کنید چون گردو زود می سوزد برای اینکه کوکو ها زود پخته شوند درب تابه را گذاشته تا خودش را کمی بگیرد سپس کوکو ها را پشت و رو کنید تا کاملا سرخ شود بعد از سرخ شدن روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود. کوکو گردو و گوشت حاضر است آن را تزئین کنید. نوش جان

 

مقاله : برای پخت غذا با گردو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *