آشپزی با گردو

کاربردهای گردو در آشپزی : دستورهایی که شما را شگفت‌زده می‌کند!

کاربردهای گردو در آشپزی

شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که گمان می‌کنند گردو را فقط باید به تنهایی خورد؟ یا اگر کمی پیشرفته‌تر باشند، آن را در کنار پنیر و در صبحانه می‌خورند! این کاربردهای گردو بسیار خوب هستند، ولی به همین جا ختم نمی‌شود. علاوه بر این دو مورد، گردو را برای پختن غذاهای خوشمزه هم استفاده می‌کنند. بله! با گردو هم می‌توان غذا تهیه کرد. فروشگاه آقای گردو در این مقاله به بررسی کاربردهای گردو در آشپزی پرداخته و چند مورد از غذاهایی را که با گردو می‌توان تهیه کرد، نام برده است. تا انتها همراهمان باشید.

در این مقاله ابتدا در مورد اهمیت گردو در وعدۀ غذایی و علت استفاده از آن در غذاها را توضیح خواهیم داد. سپس چند مورد از مهم‌ترین غذاها و دسرهایی را نام می‎بریم که با گردو می‌توانید تهیه کنید و در مورد هر یک توضیحاتی می‌دهیم. در انتهای مقاله نتیجه گیری و چند پرسش پرتکرار خواهد بود. نظرها و پیشنهادهای سازندۀ خود را برایمان ارسال کنید. این مقاله را برای دوستان خود نیز بفرستید تا از گردو بیشتر در غذاهای خود استفاده کنند.

گردو به علت داشتن طعم لذیذ و خواص زیاد، به یکی از مواد اصلی برای آشپزی و تهیه غذاهای مختلف تبدیل شده است. امروزه از تهیۀ غذاهای سنتی گرفته تا خوراکی‌های مدرن، کاربردهای گردو بسیار زیاد است و به این غذاها و خوراکی‌ها طعم لذیذ و خواص زیادی می‌بخشد. خانوارهای ایرانی بیشتر از هر کشور دیگری در جهان در تهیۀ غذاهای خود، مخصوصاً غذاهایی که برای پذیرایی از مهمانان تدارک دیده می‌شوند، از گردو استفاده می‌کنند و به آن طعم و خواص بهتری می‌بخشند. اگر می‌خواهید با کاربردهای گردو در آشپزی و تهیه انواع غذاها آشنا شوید، این مقاله را برای شما نوشته‌ایم. با ما همراه باشید.

 

 کاربردهای گردو در آشپزی

در این قسمت چند مورد از مشهورترین غذاهایی را که با گردو تهیه می‌شوند نام برده و هر یک را به صورت مختصر توضیح می‌دهیم. اما در مقالات آتی خود، طرز تهیه هر یک را به صورت مفصل شرح خواهیم داد.

غذا با گوشت چرخ کرده و گردو : خورش فسنجان

شاید بتوان گفت که تمام خانوارهای ایرانی فسنجان را پخته و از طعمش لذت برده‌اند. خورشت فسنجان مشهورترین غذایی است که با آوردن اسم غذا با گردو همان ابتدا به ذهن افراد می‌رسد. در مناطق مختلف ایران خورشت فسنجان به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود، اما نقطۀ مشترک تمام آنها استفاده از گردو است.

برای تهیه خورشت فسنجان، عموماً مغز گردو را یا چرخ می‌کنند یا آسیاب. سپس آن را با مقداری رب انار و آب می‌جوشانند. سپس به آن گوشت اضافه می‌کنند. این گوشت می‌تواند گوشت مرغ باشد یا گوشت قرمز چرخ شده. آن گاه صبر می‌کنند تا غذا آماده شود. در برخی مناطق این غذا را با شکر میل می‌کنند تا طعم آن شیرین شود.

 

کاربردهای گردو در آشپزی

غذا با گردو : تهیه خورش گردو

خورش گردو یکی از انواع خورش‎های خوشمزه و لذیذ است که به خاطر رب انار ملس و زرشکی که در آن استفاده می شود طرفداران بسیاری دارد. شاید خیلی از افراد این غذا را با خورش فسنجان اشتباه بگیرند. اما این غذای متفاوتی است و به روشی متفاوت تهیه می‌شود.

برای تهیه این خورش از گردو، رب انار، روغن مایع، پیاز متوسط، گوشت گوسفندی، نمک و زردچوبه استفاده می‌شود. روش پخت آن به این شکل است که ابتدا گوشت را خرد می‌کنند، سپس پیاز را خرد کرده و گردو را آسیاب یا چرخ می‌کنند. پس از آن پیاز را سرخ کرده و گوشت را در قابلمه می‌ریزند.پس از پخته شدن گوشت، گردو را اضافه می‌کنند. بعد از گذشت حدود 2 ساعت، خورش آماده است.

 

بیشتر بخوانید : طرز تهیه ته چین گردو

  خورشت با گردو : خورش گردو بادمجان

یکی دیگر از کاربردهای گردو در آشپزی پخت خورش گردو بادمجان است. گردو بادمجان از انواع خورشهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که شباهت بسیار زیادی به خورش فسنجان دارد. این خورش یکی از غذاهای معروف شهر سمنان است که برای مجالس مهم و خاص تهیه می شود. نکته جالب دیگر در مورد برای پخت غذا با گردو این خورش این است که در برخی شهرها آنرا با نام فسنجان بادمجان می شناسند البته قرار دادن این نام برای خورش گردو بادمجان بی ربط نیست چون هم از نظر طعم هم از نظر مواد شباهت بسیار زیادی به خورش فسنجان دارد. خورش گردو بادمجان به صورت متداول با گوشت چرخ کرده طبخ می‌شود ولی در صورتی که می خواهید از گوشت سفید برای تهیه آن استفاده کنید می توانید گوشت مرغ یا بوقلمون را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید.

برای تهیه این خورشت از بادمجان، گردو و ادویه‌های معطر برای طعم دهی استفاده می‌کنند. پختن این غذا به این صورت است که ابتدا باید بادمجان را سرخ کنید و سپس آنها را همراه با گردوهای چرخ کرده یا آسیاب شده و اضافه کرده ادویه بپزید. خورش گردو بادمجان را معمولاً همراه با برنج تهیه می‌کنند و غذایی محبوب و مقوی است.

 

خورشت با گردو

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت گردو بادمجان

غذاهایی که با گردو درست میشه : خورش گردو اسفناج

پختن خورش گردو اسفناج نیز یکی از کاربردهای گردو در آشپزی است. این غذا یکی از خورش‌های بسیار خوشمزه و مناسب مجالس است که به روش‌ها و دستورهای مختلفی تهیه می‌شود. معمولاً در آن از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنند که به جای آن می‌توان از گوشت مرغ یا بلدرچین هم استفاده کرد. برای تهیه این غذا از موادی مانند گوشت، اسفناج، مغز گردو، پیاز، رب انار، شکر، ادویه کاری و زردچوبه، نمک و فلفل سیاه، روغن مایع استفاده می‌شود.

 

غذاهایی که با گردو درست میشه

خورش گردو اسفناج

غذا با گردو و سیب زمینی : تهیه کوکو گردو و گوشت

کوکو گردو و گوشت که یک غذایی ساده و در عین حال، بسیار خوشمزه و مجلسی است که از گردوی آسیاب شده به همراه گوشت چرخ کرده تهیه می شود. گردو در این غذا مادۀ اصلی به شمار می‌رود. کوکو گردو معمولاً به عنوان یک وعدۀ غذایی سبک یا میان وعده تهیه می‌شود و حتی می‌توانید از آن برای شام هم استفاده کنید.

برای پختن کوکو گردو به تخم مرغ، سبزی خرد شده و ادویه نیاز دارید. این مواد با هم سرخ می‌شوند تا کوکو طلایی و خوش طعم ایجاد شود. کوکو گردو به علت داشتن گردو در خود بسیار مغذی است و آن را می‌توانید به عنوان یک میان وعدۀ کامل تهیه و میل کنید.

غذا با گردو و سیب زمینی

با گردو چی درست کنم : آش سماق

یکی از جذاب‌ترین کاربردهای گردو در آشپزی، تهیه آش سماق است. آش سماق آش بومی شهرستان تویسرکان و نیز شهر سرکان از توابع تویسرکان است. برای تهیه آش سماق از موادی مانند گردوی خرد شده، چغندر، در برخی موارد گوشت گردن گوسفند، آب سماق که به غذا طعمی ترش و ملس می‌دهد و حتی برخی سبزی‌ها استفاده می‌شود.

 

با گردو چی درست کنم

با گردو چه غذاهایی میشه درست کرد : آش رشته سماق

آش رشته سماق هم یکی از غذاهای خوشمزه و بومی شهرستان تویسرکان شهر سرکان است. برای تهیه این غذا از رشته آشی، سماق، نخود، لوبیا، چغندر، مغز گردوی خرد شده و سیر استفاده می‌شود.

طرز تهیه این غذا به این صورت است که نخود و لوبیاها را باید از شب قبل بخیسانید. پوست چغندر را بگیرید و آن را به صورت حبه‌ای خرد کنید. پس از آن، در قابلمه آب ریخته و نخود و چغندر و لوبیا را در آن بپزید. سیر را له کرده و اواسط پختن غذا، سیر له شده و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید. وقتی 10 دقیقه تا پایان پختن غذا باقی مانده بود، رشته را هم روی آن بریزید.

حال سماق را با آب سرد بشویید و در ظرفی بریزید. روی سماق آب جوش بریزید و روی حرارت سماور یا حرارتی غیر مستقیم قرار دهید. پس از گذشت حدود یک ربع، داخل آبکش بریزید و صاف کنید. حال آب سماق را به آش اضافه کرده و سماق را دور بریزید. پس از پخته شدن غذا، در کاسه بریزید و با مغز گردو و نعنا و پونه خشک تزئین کنید. خواهید دید که تهیه این آش هم یکی از خوشمزه‌ترین کاربردهای گردو در آشپزی است که از طعمش لذت خواهید برد.

 

با گردو چه غذاهایی میشه درست کرد

 

چه غذاهایی با گردو درست میشه : تهیه سالاد و پیش غذا

همۀ ما سالاد شیرازی درست کرده و همراه با غذا می‌خوریم. طرز تهیه آن هم نیازی به آموزش ندارد، اما یک نکتۀ جالب که شاید آن را ندانید، این است که می‌توانید در سالاد شیرازی گردو بریزید تا هم طعمش بهتر شود و خواص بیشتری پیدا کند.

علاوه بر این موارد، از میان کاربردهای گردو در آشپزی می‌توانیم به استفاده از  گردو برای تهیۀ اسموتی گردویی، شیر گردو، بستنی و دسرهای خنک، انواع کیک و شیرینی و موارد دیگر هم اشاره کنیم. ما در مقالاتی مجزا، تمام این موارد را به طور مفصل آموزش خواهیم داد.

 

چه غذاهایی با گردو درست میشه

بیشتر بخوانید: تهیه سالاد مرغ و گردو

خلاصۀ مطلب کاربردهای گردو در آشپزی

گردو را همه می‌شناسیم و از خواص آن برای بدن مطلع هستیم. برخی از افراد تصور می‌کنند که گردو را فقط به صورت مغز و به تنهایی می‌شود خورد. بر خلاف این تصور، گردو را می‌توان در پختن عذاها و دسرهای متنوعی استفاده کرد که هم طعم غذا را بهتر می‌کند و هم ارزش غذایی و خواص آن را بالاتر می‌برد.

در این مقاله فروشگاه آقای گردو ابتدا در مورد اهمیت گردو در وعدۀ غذایی و علت استفاده از آن در غذاها را بیان کردیم سپس چند مورد از مهم‌ترین کاربردهای گردو در آشپزی و تهیه غذاها و دسرها را نام برده و در مورد هر یک توضیحاتی دادیم.

نظرها و پیشنهادهای خود در مورد این مقاله را در انتهای همین صفحه برایمان بیان کنید. اگر در مورد دیگر کاربردهای گردو در آشپزی و تهیه انواع غذا و دسر تجربیاتی دارید، آن را در بخش نظرها و پیشنهادها بیان کنید تا سایر خوانندگان هم از آن بهره ببرند. این مقاله را برای دوستان خود نیز ارسال کنید تا بیش از پیش گردو را در وعده‌های غذایی خود استفاده کنند.

پرسش‌های متداول

  1. چرا گردو تلخ می‌شود؟

    • گردوی کهنه یا گردوی با پوسته شکسته ممکن است تلخ شود.
  2. چگونه گردو را به راحتی پوست بکنیم؟

    • گردو را برای چند دقیقه در آب گرم قرار دهید و سپس پوست آن را بکنید.
  3. گردو را چگونه نگهداری کنیم که تازه بماند؟

    • آن را در یخچال یا فریزر در ظرف دربسته نگهداری کنید.
  4. آیا گردو برای کودکان مناسب است؟

    • بله، گردو یک منبع عالی برای رشد مغز کودکان است.
  5. آیا گردو را می‌توان به صورت خام مصرف کرد؟

    • بله، گردوی خام بسیار مقوی است و می‌توان آن را به تنهایی یا در غذاها استفاده کرد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *